Lees hier over het team van ZorgendoejeZo, wat wij belangrijk vinden en hoe je dat terug ziet in onze werkwijze.

Het ZorgendoejeZo team staat voor:

 

- Training en coaching gericht op kwaliteit van zorg en het welbevinden van de cliënt.
- Training en coaching die ontstaat vanuit de vraag van de organisatie en aansluit bij de behoefte van elk afzonderlijk team.
- Vanuit (praktijk)ervaring leren én leren door te ervaren.
- Training en coaching met een blijvende invloed op de dagelijkse praktijk.

 

Het team van ZorgendoejeZo groepsfoto

De werkwijze van het ZorgendoejeZo team:

 

- Wij ontwerpen trainingen afgestemd op de behoefte van de organisatie/het team, dus geen kant en klare producten die je uitrolt over alle teams binnen de organisatie.
- Om een helder beeld te krijgen van de trainingsbehoefte gaan wij graag in gesprek met de te scholen medewerkers.
- Bij het opstellen van trainingsprogramma's houden wij rekening met de geschiedenis (dat wat er al gedaan is), het heden (dat wat er nu aanwezig is), en de toekomst (wat is het doel en waar liggen ontwikkelmogelijkheden). Voor ons is samenhang belangrijk.
- Voor de optimale bewustwording en versnelling van het leerproces is het fysiek ervaringsleren een onderdeel van ons programma. Lees meer
- We hebben veel aandacht voor en bieden ondersteuning bij de borging in de praktijk.
- Indien nodig verzorgt ZorgendoejeZo individuele coaching

Petra Hoekstra ZorgendoejeZo

 

Petra Hoekstra

Trainer, coach en adviseur in de ouderenzorg. Ervaringsdeskundige als verzorgende/verpleegkundige, leidinggevende en projectmedewerker. Werkzaam geweest in verschillende werkvelden in de (ouderen)zorg.

Ik heb veranderingsprocessen in de zorg van binnenuit meegemaakt. Heb aan de lijve ervaren hoe spannend het is om oude gewoontes en vaste routines los te laten en je open te stellen voor het nieuwe en onbekende. Van nature zie ik altijd mogelijkheden voor een betere toekomst (een beter functionerend team, een andere werkwijze, meer werkplezier) en kan mensen inspireren om de uitdaging aan te gaan. Ik neem ze mee op weg en ben in staat hen het vertrouwen te geven, nodig om op weg te gaan.

 

Rinske Chevalking ZorgendoejeZo

 

Rinske Chevalking

Docent/trainer, coach en adviseur in de ouderenzorg. Ervaringsdeskundige in de ouderenzorg als fysiotherapeute, trainer, docent, coach en klachtenfunctionaris.

Tijdens mijn jarenlange werkzaamheden in het verpleeghuis werd ik vaak diep geraakt door de verhalen van bewoners/cliënten en hun familieleden. Verhalen over ziekte, verlies, lijden en afhankelijkheid. Maar ook over veerkracht en nieuwe mogelijkheden. Uiteindelijk heeft dit geleid tot mijn fascinatie voor belevingsgerichte zorg. Tijdens trainingen deel ik deze fascinatie graag met werkers in de ouderenzorg. Ik daag ze daarbij uit om het beste uit zichzelf naar boven te halen en zo, op een professionele manier, een steun en toeverlaat te zijn/worden voor de bewoners/cliënten en hun familieleden.

Patrick van Neerden ZorgendoejeZo

 

Patrick van Neerden

Trainer bewegingsagogiek / psychomotoriek.

Tijdens mijn vechtsport carrière ben ik meer en meer de relatie gaan waarderen tussen hoe mensen bewegen en lichaamstaal in communicatie. Na mijn studie bewegingsagogiek en psychodiagnostiek ben ik me daarom gaan richten op beweging als  coaching instrument. Bewustwording creëren en gedrag beïnvloeden vormt de rode draad. Ik streef ernaar om verbinding te (laten) maken op gevoelsniveau. Nu na tien jaar training en coaching kan ik nog steeds genieten van de invloed die beweging op de deelnemers heeft.

Anneke de Boer ZorgendoejeZo

 

Anneke de Boer

Re-integratie/loopbaanadviseur en coach. Ervaringsdeskundige als verzorgende/verpleegkundige, leidinggevende. Werkzaam geweest in verschillende werkvelden in de (ouderen)zorg.

Binnen de ouderenzorg heb ik diverse functies gehad. Ik ben gestart als ziekenverzorgende en heb vervolgens gewerkt als verpleegkundige en leidinggevende. Binnen deze functies is mijn basis gelegd en heb ik een rugzak aan ervaring opgedaan. Sinds 2003 ben ik loopbaancoach en re-integratie adviseur. De opgedane kennis en ervaring in de zorgsector beïnvloedt mijn werk als coach positief. Ik ben een mensen-mens en ik houd van de mens met alle gedrag die daar bij hoort. Eigenlijk vind ik nooit iets gek en ben altijd, samen met de gecoachte medewerker, op zoek naar de betekenis van gedrag. Om daarna een manier te vinden om ander, meer functioneel, gedrag te laten zien. Daar liggen kansen en ontwikkelmogelijkheden.